A Juliet Victor elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti, hogy már elmúlt 18 éves.

A birtok

A birtok

A borászat

Mád, mint Tokaj-Hegyalja egyik jelentős történelmi települése, a borvidék meghatározó szőlőterületeivel rendelkezik. E területek változatos vulkanikus talaja, ideális fekvése és egyedi mikroklímája révén magas minőségű, izgalmas borok megszületésének adnak lehetőséget. A borok létrejöttének a szőlőterület, a szőlő és az ezeket kezelő, évszázadok alatt csiszolódott, emberi tudás mellett egy fontos eleme még a borászati épület is. Hegyaljára jellemző módon Mádon is e borászatok többségében nem kint a szőlőben, hanem a település történelmi szerkezetében helyezkednek el, beleilleszkedve a település szövetébe, lakó- és különféle középületek szomszédságában.

Tovább

A terület

A Juliet Victor számára a világhírű tokaji borvidék szívében található Mád történelmi községe tökéletes éghajlati feltételeket, termőtalajt és bortermelő területet biztosít, amely az egyedülálló fermentáció és az érlelési folyamatok képességének, mesterségbeli tudásának is táptalajává válik.

Betsek

A varázslatos hangulatú Betsek dűlőben 3 hektáron, 3,2 m x 1 m-es térállású 40 éves múltra visszatekintő szőlő található. A széles sortávolságnak és a déli lejtésű soriránynak köszönhetően a nap a legideálisabban fejti ki energiáit a szőlőtőkékre, így a dűlők közül itt beszélhetünk a legkorábban érő ültetvényről. A fehér riolittufa kőzetének köszönhetően kimagaslóan ásványos, komplex termés szüretelhető. Az ültetvényen törzsfelújítást alkalmaztunk az elöregedett termőalapok megmentése érdekében. Ez a különleges hely a bölcsője a dűlőről elnevezett, egyik 2017-es, élettel teli, kifinomult zamatú és fűszerességű furmintunknak.

Holdvölgy

A festői szépségű Holdvölgy dűlőben 3,2 hektáron 2,4 m x 0,9 m-es térállású szőlő található – ezen a helyen több kis parcellából áll össze az ültetvény, ezért különböző korú és a Furmint fajtáján belül is különböző alfajták termesztünk a területen, többek közt a T 85-öset, a madárkást vagy a hólyagosat. Ennek a rendhagyó körülménynek köszönhetően nagyon érdekes a Holdvölgy dűlőhöz köthető ízvilág és komplexitás. A talaj vörösagyag és kvarckő keveréke – szőlősorok pedig egy lankás dombon, 300 méter hosszúságban terülnek el. Egyes helyeken kvarckőképződés mutatkozik, amely nagy mértékű hidrosztatikus vulkáni munkára utal.

Király

A történelmi múltú Király dűlőben 3 hektáros összefüggő szőlőterület található, 2,4 m x 0,9 m-es térállással. A parcella 1 hektár furmint, 1 hektár hárslevelű és 1 hektár sárga muskotályos szőlőfajtának ad otthont. Mád legmagasabb vulkanikus hegyének derekán található az impozáns ültetvény, melynek talajába riolittufa és agyag keveréke. A 25 éves múltra visszatekintő szőlőtőkék az utóbbi időben kezdik elérni a gyökérzetet, azt az ideális nagyságot és mélységet, ahonnan a talajban megbújó ásványoknak köszönhetően nagyon komplex szőlőbogyó tud érlelődni.

Bomboly

A délnyugati fekvésű, szépséges Bomboly dűlőben 6 hektár 2,4m x 1 m-es ültetvény található. A fajta összetételeknek, a vulkanikus talajnak és a tőkék korának köszönhetően az egyik legegyedibb területen találhatjuk magunkat. 1,2 hektárt 2018-ban újra telepítettünk 100% furmint fajtával - a dűlőben található a legöregebb ültetvényünk maguk a 102 éves Furmint tőkék. A rendkívül meredek, hosszan elnyúló 300 m-es sorok a hegy tetejétől, egészen a völgy aljáig húzódnak, ennek köszönhetően a völgy párája minden évben nagyobb boltritizálódást, aszútermést eredményez. Ebből az adottságból következően születhetnek a területről származó száraz, édes szamorodni és aszú boraink.

Szent-Tamás

Mád egyik legkomplexebb ásványi anyag összetételű dűlőjében, a Szent Tamás Dűlőben 0,4 hektár 2,4 m x 1 m-es térállású ültetvényünk található. A régmúltba visszatekintő, 1962-es ültetés ellenére 98 %-ban eredeti furmint és hárslevelű tőkékkel rendelkezik a terület. A talaj felső rétege vörösagyag, amely 3 m vastagságban helyezkedik el a felszínen és az ezt követő altalaj pedig egybefüggő zeolit réteg. A sorokon végigsétálva az öreg tőkékre jellemző nyugodtság hatása érzékelhető - apró laza fürtök, vékonyabb hajtások jellemzőek ezen a különleges termőterületen.

Veres

A magas minőségi talajú Veres dűlőben 1,4 hektáron 2,6 m x 1 m-es térállású szőlő ültetvénnyel rendelkezünk. Tőkéink 35 évesek - furmint és hárslevelű fajtaösszetétellel dolgozunk. A Veres dűlőt 100%-ban az édes szamorodni és aszú borok alapboraiba használjuk ezért a madarak dézsmálása ellen hálózzuk a területet, így óvjuk az egyedülálló termést. A szüretet novemberben kezdjük az ültetvényen, amelynek termése kimagaslóan botritizálódik a tufának és a vörösagyag vízmegtartó képességének köszönhetően.

Úrágya

A Mád nyugati részén található Úrágya dűlő 0.6 hektáron 2,6 m x 1 m-es térállású területen folytatunk szőlőtermesztést. Furmint és hárslevelű fajta összetétellel rendelkezik az a térség, ahol ernyős művelésmódban termelünk a sűrű lombozat kifejlődésének elkerüléséért. A talaj pincészetünk legkövesebb területe, vörösagyag és riolittufa keveréke. Az egri Eszterházy Károly Egyetem fúrásokat végzett a területen, melynek során - 20 m mélységig hatolva - 11 talajréteget érintettek. Mindez jól példázza, milyen változatos az altalaj és a szőlőgyökér ebben az ásványos közegben, amely egy rendkívül testes, komplex gyümölcs számára képes termőtalajként szolgálni. A szőlőterületet úgynevezett kőbástyák ölelik körül, így - hangulatán kívül - mikroklímája is egyedülálló.