A Juliet Victor elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti, hogy már elmúlt 18 éves.

A birtok

A birtok

A borászat

Mád, mint Tokaj-Hegyalja egyik jelentős történelmi települése, a borvidék meghatározó szőlőterületeivel rendelkezik. E területek változatos vulkanikus talaja, ideális fekvése és egyedi mikroklímája révén magas minőségű, izgalmas borok megszületésének adnak lehetőséget. A borok létrejöttének a szőlőterület, a szőlő és az ezeket kezelő, évszázadok alatt csiszolódott emberi tudás mellett, egy fontos eleme még a borászati épület is. Hegyaljára jellemző módon Mádon is e borászatok többségében nem kint a szőlőben, hanem a település történelmi szerkezetében helyezkednek el, beleilleszkedve a település szövetébe, lakó- és különféle középületek szomszédságában.

Tovább

A terület

A Juliet Victor számára a világhírű Tokaji borvidék szívében található Mád történelmi községe tökéletes éghajlati feltételeket, termőtalajt és bortermelő területet biztosít, amely az egyedülálló erjesztési és érlelési folyamatok képességének, mesterségbeli tudásának is táptalajává válik.

Betsek

A varázslatos hangulatú Betsek dűlőben 3 hektáron, 3,2 m x 1 m-es térállású 40 éves múltra visszatekintő szőlő található. A széles sortávolságnak és a déli lejtésű soriránynak köszönhetően a nap a legideálisabban fejti ki energiáit a szőlőtőkékre, így a dűlők közül itt beszélhetünk a legkorábban érő ültetvényről. A fehér riolittufa kőzetének köszönhetően kimagaslóan ásványos, komplex termés szüretelhető. Az ültetvényen törzsfelújítást alkalmaztunk az elöregedett termőalapok megmentése érdekében. Ez a különleges hely a bölcsője a dűlőről elnevezett, egyik 2017-es, élettel teli, kifinomult zamatú és fűszerességű furmintunknak.

Holdvölgy

A festői szépségű Holdvölgy dűlőben 3,2 hektáron 2,4 m x 0,9 m-es térállású szőlő található – ezen a helyen több kis parcellából áll össze az ültetvény, ezért különböző korú és a Furmint fajtáján belül is különböző alfajták termesztünk a területen, többek közt a T 85-öset, a madárkást vagy a hólyagosat. Ennek a rendhagyó körülménynek köszönhetően nagyon érdekes a Holdvölgy dűlőhöz köthető ízvilág és komplexitás. A talaj vörösagyag és kvarc tartalmú kőzet keveréke – szőlősorok pedig egy lankás dombon, 300 méter hosszúságban terülnek el. Egyes helyeken hidrokvarcit képződés mutatkozik, amely nagy mértékű hidrotermás vulkáni munkára utal.

Király

A történelmi múltú Király dűlőben 3 hektáros összefüggő szőlőterület található, 2,4 m x 0,9 m-es térállással. A parcella 1 hektár furmint, 1 hektár hárslevelű és 1 hektár sárgamuskotály szőlőfajtának ad otthont. Mád legmagasabb vulkanikus hegyének derekán található az impozáns ültetvény, melynek talajában riolittufa és agyag keveréke található. A 25 éves múltra visszatekintő szőlőtőkék gyökérzete az utóbbi időben kezdi elérni azt az ideális nagyságot és mélységet, ahonnan a talajban megbújó ásványoknak köszönhetően nagyon komplex szőlőbogyót tud érlelni.

Bomboly

A délnyugati fekvésű, szépséges Bomboly dűlőben 6 hektár 2,4 m x 1 m-es ültetvény található. A fajta összetételeknek, a vulkanikus talajnak és a tőkék korának köszönhetően az egyik legegyedibb területen találhatjuk magunkat. Mintegy 1,2 hektárt 2018-ban újra telepítettünk 100% furmint fajtával - a dűlőben található a legöregebb ültetvényünk, maguk a 102 éves furmint tőkék. A rendkívül meredek, hosszan elnyúló 300 m-es sorok a hegy tetejétől, egészen a völgy aljáig húzódnak, ennek köszönhetően a völgy párája minden évben nagyobb botritizálódást, aszútermést eredményez. Ebből az adottságból következően születhetnek a területről származó száraz, édes szamorodni és aszú boraink.

Szent-Tamás

Mád egyik legkomplexebb ásványi anyag összetételű dűlőjében, a Szent Tamás Dűlőben 0,4 hektár 2,4 m x 1 m-es térállású ültetvényünk található. A régmúltba visszatekintő, 1962-es ültetés ellenére 98 %-ban eredeti furmint és hárslevelű tőkékkel rendelkezik a terület. A talaj felső rétege vörösagyag, amely 3 m vastagságban helyezkedik el a felszínen és az ezt követő altalaj pedig egybefüggő zeolit réteg. A sorokon végigsétálva az öreg tőkékre jellemző nyugodtság hatása érzékelhető - apró laza fürtök, vékonyabb hajtások jellemzőek ezen a különleges termőterületen.

Veres

A magas talajminőségű Veres dűlőben 1,4 hektáron 2,6 m x 1 m-es térállású szőlő ültetvénnyel rendelkezünk. Tőkéink 35 évesek - furmint és hárslevelű fajtaösszetétellel dolgozunk. A Veres dűlőt 100%-ban az édes szamorodni és aszú borok alapboraiba használjuk ezért a madarak dézsmálása ellen hálózzuk a területet, így óvjuk az egyedülálló termést. A szüretet novemberben kezdjük az ültetvényen, amelynek termése kimagaslóan botritizálódik, aszúsodik a tufának és a vörösagyag vízmegtartó képességének köszönhetően.

Úrágya

A Mád nyugati részén található Úrágya dűlő 0,6 hektáron 2,6 m x 1 m-es térállású területen folytatunk szőlőtermesztést. Furmint és hárslevelű fajta összetétellel rendelkezik az a térség, ahol ernyős művelésmódban termelünk a sűrű lombozat kifejlődésének elkerüléséért. A talaj pincészetünk legkövesebb területe, vörösagyag és riolittufa keveréke. Az egri Eszterházy Károly Egyetem fúrásokat végzett a területen, melynek során - 20 m mélységig hatolva - 11 talajréteget érintettek. Mindez jól példázza, milyen változatos az altalaj ebben az termő közegben, amelyet a szőlő a gyökérzetén keresztül képes megjeleníteni a szőlőbogyóban. A belőle készülő bor rendkívül testes és komplex, köszönhetően a gazdag ásványos termőtalajnak. A szőlőterületet úgynevezett kőbástyák ölelik körül, így - hangulatán kívül - mikroklímája is egyedülálló.

Hírlevél

Feliratkozom a Juliet Victor borászat hírlevelére, hogy első kézből értesüljek a borászat friss híreiről, exkluzív promócióiról és eseményeiről. Hozzájárulok, hogy a Juliet Victor az adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint reklámokat küldjön nekem. Személyes adataim megadásával kijelentem, hogy hozzájárulok személyes adataim Adatkezelési tájékoztató szerinti kezeléséhez.